Despre Maestri, Supraveghetori, Calfe si Ucenici Orice diferentiere intre Masoni se bazeaza doar pe valoarea reala si meritul personal, caci doar asa pot fi mai bine slujiti Lorzii, si sa nu fie facuti de rusine Fratii, nici sa nu fe dispretuita Arta Regala.

De aceea nici un Maestru sau Supraveghetor nu va fi ales pe motiv de varsta, ci pentru meritele sale. Este imposibil de a descrie in scris aceste lucruri; fiecare Frate trebuie, la locul sau, sa fie atent si sa le invete ntr-un mod specific acestei Fratemitati.

Candidatii trebuie sa stie doar ca nici un Maestru nu trebuie sa ia un Ucenic, decat atunci cand este preocupat suficient de el, si doar daca acesta este un tanar perfect, neavand in corpul sau nici un handicap sau defect care il pot face incapabil de a invata Arta, de a-si servi Lordul Maestrului sau si de a fi facut un Frate si, apoi, la vremea potrivita, Calfa, dupa ce a servit numarul de ani cerut de catre traditia tarii. El trebuie, de asemenea, sa fie descendentul unor parinti onesti, caci doar daca e calificat astfel, el poate fi inaltat la Onoarea de a fi Supraveghetorul si apoi Maestrul Lojii, Marele Supraveghetor si, in cele din urma, Marele Maestru al tuturor Lojilor, dupa meritele sale.

Nici un Frate nu poate deveni Supraveghetor pana cand nu a fost Calfa, nici Maestru, pana cand nu a indeplinit functia de Supraveghetor si Mare Supraveghetor pana cand nu a fost Maestrul unei Loji. Mare Maestru nu poate deveni decat daca inaintea alegerii sale a fost Calfa.

Pentru indeplinirea in conditii mai bune, mai usoare si mai onorabile a functiei sale, Marele Maestru are Puterea de a-si alege propriul sau Loctiitor al Marelui Maestru care trebuie sa fie sau sa fi fost inainte Maestrul unei Loji obisnuite si are Privilegiul de a indeplini orice trebuie sa indeplineasca Marele Maestru ales, afara de cazul in care numitul Ales ar fi prezent, sau isi interpune Autoritatea sa printr-o Scrisoare.

Acestor Conducatori si Administratori, Supremi si subordonati, ai Stravechii Loji trebuie sa li se dea ascultare in functiile respective pe care le indeplinesc de catre toti Fratii, conform Vechilor Indatoriri si Reglementari, cu toata umilinta, veneratia, dragostea si agerimea.