Cele 12 reguli fundamentale   1. Francmasoneria este o Fraternitate initiatica ce are ca fundament traditional credinta in Dumnezeu, „Marele Arhitect al Universului”.

  2. Francmasoneria se refera la „Vechile Indatorii” si la „Landmark-urile” fraternitatii, mai ales in privinta traditiilor specifice Ordinului, traditii esentiale pentru regularitatea Jurisdictiei.

  3. Francmasoneria este un Ordin caruia nu-i pot apartine decat persoane libere si respectabile, care se angajeaza sa puna in practica un ideal de Pace, de Iubire si de Fraternitate.

  4. Francmasoneria vizeaza în felul acesta perfectionarea umanitatii intregi, prin perfectionarea morala a Membrelor sale.

  5. Francmasoneria impune tuturor Membrelor sale practicarea exacta si cu scrupulozitate a ritualurilor si a simbolismului, mijloc de acces spre Cunoastere prin cai initiatice si spirituale care-i sunt proprii.

  6. Francmasoneria impune tuturor Membrelor sale respectul fata de opiniile si credintele religioase ale fiecareia. Ea le interzice, in sanul sau, orice discutie sau controversa politica ori religioasa. Ea este astfel un centru permanent de Uniune Fraterna unde domneste intelegerea, toleranta si armonia.

  7. Membrele Marii Loji Feminine a Romaniei isi asuma obligatiile pe Cartile Legilor Sfinte respective religiilor de apartenenta, oferind astfel juramantului depus pe Ele, caracterul solemn indispensabil perenitatii sale.

  8. Membrele Marii Loji Feminine a Romaniei se aduna in Loja, in afara lumii profane, Loji unde sunt intotdeauna expuse cele trei Mari Lumini ale Ordinului, un Volum al Legii Sfinte, un Echer si un Compas, conform principiilor si regulilor prescrise in Constitutie si in Regulamentele Generale ale Obedientei.

  9. Marea Loja Feminina a Romaniei nu trebuie sa admita in Loji decat femei majore, de perfecta reputatie, persoane de onoare, loiale si discrete, demne din toate punctele de vedere sa fie alese si apte sa recunoasca limitele domeniului uman si infinita putere a Eternului.

10. Marea Loja Feminina a Romaniei cultiva in Loji iubirea de Patrie, supunerea fata de Legile sale si respectul autoritatilor constituite. Ea considera munca o datorie primordiala a fiintei umane si o onoreaza sub toate formele sale.

11. Marea Loja Feminina a Romaniei contribuie prin exemplul comportamentului sau activ, intelept, plin de initiativa, eficace si demn al membrelor sale, la stralucirea Ordinului, in respectul secretului masonic.

12. Membrele Marii Loji Feminine a Romaniei isi datoreaza onoare, ajutor reciproc si protectie fraterna si practica arta de a pastra in orice circumstanta calmul si echilibrul indispensabil unei perfecte stapaniri de sine.