Declaratia de principiu Marea Loja Feminina a Romaniei lucreaza in Gloria Marelui Arhitect al Universului.

Marea Loja Feminina a Romaniei isi proclama fidelitatea fata de patrie, precum si nedezmintitul sau atasament fata de principiile de Libertate, de Toleranta, de respect fata de ceilalti si de sine insasi.

Membrele Marii Loji Feminine a Romaniei au obligatia de a respecta legile si autoritatea legitima a tarii in care se reunesc in mod liber.

Marea Loja Feminina a Romaniei are ca tel perfectionarea Umanitatii. In acest scop membrele ei lucreaza pentru ameliorarea continua si constanta a conditiei umane. In orice circumstantanta, acestea au obligatia sa extinda asupra tuturor membrilor umanitatii, legaturile fratesti care le leaga.

Francmasoneria feminina are ca obiectiv cautarea constanta si fara limite a Adevarului si a Justitiei, in libertatea absoluta a constiintei.

Francmasoneria isi interzice sa formuleze dogme sau sa ceara adeptelor sale o credinta determinata.

Marea Loja Feminina a Romaniei nu se amesteca in nici un fel de controversa legata de probleme politice sau confesionale.

Francmasoneria Feminina cauta sa realizeze unitatea in diversitate. Ea considera munca, atat cea manuala, cat si cea intelectuala, o obligatie si un drept.

Toate membrele ei sunt persoane libere, ce nu depind decat de propria constiinta.

In Marea Loja Feminina a Romaniei conform traditiilor Ordinului masonic universal, Trei Mari Lumini calauzesc lucrarile, iar toate angajamentele membrelor sale se iau in fata acestor trei lumini.