Proclamatia Marii Loji Feminine a Romaniei MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI

DECLARA
Ca isi propune sa lucreze dupa uzantele traditionale In Gloria Marelui Arhitect al Universului, in prezenta celor Trei Mari Lumini.

ATESTA
Respectul sau profund fata de doctrinele si simbolurile masonice si isi exprima vointa sa de a mentine vie comoara Traditiei, asa cum ne-a fost incredintata de catre intemeietorii Francmasoneriei, in calitatea noastra de mostenitori si depozitari, pe care ne-o asumam in intregime.

DECLARA
Respectarea Constitutiilor si Regulilor Ritului Scotian Antic si Acceptat, singurul pe care il recunoaste si caruia ii ramane fidela.

AFIRMA
Ca are ca scop Uniunea, Fericirea, Progresul si Bunastarea umanitatii in general si a fiecarui om, in particular.
Pentru a atinge acest scop, aceasta trebuie sa munceasca cu incredere si energie, trebuie sa nu inceteze niciodata sa caute in mod constant si neingradit adevarul si dreptatea, in deplina libertate de constiinta si cu respect fata de ceilalti.
Astfel, aceasta refuza sa ofere o interpretare unica a sensului sau expresiei simbolurilor.

RECUNOASTE
Fiecarui mason absoluta libertate de gandire, de constiinta si de interpretare a simbolurilor in virtutatea practicarii tolerantei masonice, care permite fiecarui mason, in propria sa cautare a adevarului, sa dezvaluie ce a putut deduce din studiul simbolurilor, fara insa a pretinde niciodata impunerea interpretatii sale personale.

PROCLAMA
Atasamentul sau fata de principiul de Toleranta, expresie si scop al Fraternitatii, chintesenta a Francmasoneriei.

ESTE CONVINSA
De nevoia de a pune o bariera puternica intolerantei, in respectul diversitatii culturale, etnice, religioase sau sociale diversitate care ne imbogateste pe toti, diversitate din care ne extragem forta si care ne asigura perenitatea originilor.

CHEAMA IN MOD SOLEMN
La Unitatea Francmasonilor, independent de obedientele din care fac parte si fara sa atenteze la justa lor independenta.

INVITA
Toti Francmasonii sa reflecteze la ceea ce prezinta in mod real o importanta fundamentala, la ceea ce ofera specificitate fiecaruia, la maniera in care trebuie sa abordam si sa ne acceptam diferentele, dar mai ales, la mijloacele de a ne apropia unii de altii, pentru a putea construi astfel, Masoneria celui de-al III-lea mileniu.