De ce o Francmasonerie feminina ? Evolutia generala a societatii a determinat-o si pe cea a femeii; accelerarea istoriei, progresele stiintei si tehnologiei au transformat conceptiile traditionale.

Femeia, constienta de libertatile si indatoririle sale, precum si de capacitatea sa de a modela o lume mai umana, este irezistibil antrenata spre responsabilitati noi, fie ca sunt de ordin economic, social, moral sau spiritual.

Ca si femeie libera si responsabila, ea este obligata sa participe activ la constructia unei societati in care este in acelasi timp factor de evolutie dar si de transmitere de traditii.

Prin Francmasonerie, femeia poate dobandi intelepciune, echilibru si forta pentru a intreprinde aceasta aventura. In fapt, traditia initiatica si simbolismul sau permit o maturizare prin imbogatirea individuala si aprofundarea cunostintelor.

Alegand Francmasoneria feminina, ea estimeaza ca va fi mai apta de a duce aceasta munca la bun sfarsit, lucrand cu alte femei ale caror sensibilitati sunt aproape de ale sale.

In serenitatea lojilor, fiecare poate sa-si dezvolte constiinta, libertatea, simtul responsabilitatii, sa invete adevarata democratie, sa cultive dragostea frateasca si toleranta. Devenita in intregime ea-insasi, ea poate sa traiasca egalitatea, cu propriile sale diferente si bogatii.

Care sunt indatoririle prescrise de Francmasonerie membrelor sale ?
- Sa gandeasca drept, sa vorbeasca just, sa faca bine, sa urmareasca cautarea adevarului
- Sa ajute la dezvoltarea progresiva a umanitatii
- Sa puna in practica ideile de libertate, egalitate, fraternitate

Francmasoneria nu admite nici o discriminare pe baza de nationalitate, de rasa, de credinta, de opinie, de situatie materiala, de rang sau de pozitie sociala. Ea cere membrelor sale sa fie sincere in cautarea veritabilului si de a trai in lumea exterioara in acord cu propriile principii.