Despre conducerea Mestesugului la lucru Toti Masonii trebuie sa munceasca in mod onest in zilele lucratoare, astfel incat sa poata trai onorabil in zilele sfinte.
Trebuie respectate si zilele stabilite de catre Legea tarii sau confirmate prin Traditie.

Cel mai cu experienta dintre Calfe trebuie sa fie ales sau pus in functia de Maestru sau Supraveghetor al Lucrarii Lorzilor si va fi numit Maestru de catre cei care lucreaza sub el.

Mestesugarii trebuie sa evite folosirea unui limbaj trivial, sa nu se adreseze unul celuilalt prin expresii nepoliticoase, ci sa se numeasca intre ei Frati sau Tovarasi. Ei insisi trebuie sa se comporte curtenitor atat in interiorul, cat si in afara Lojii.

Maestrul care este constient de posibilitatile sale trebuie sa infaptuiasca Lucrarea Lorzilor intr-un mod cat mai responsabil posibil si sa administreze bunurile ei ca si cum ar fi ale sale proprii. De asemenea, el nu trebuie sa plateasca nici unui Frate sau Ucenic mai mult salariu decat ar merita acesta in mod real.

Atat Maestrul cat si Masonii, primind intr-un mod just salariile lor, trebuie sa fie fideli Lordului si sa-si sfarseasca munca lor intr-un mod onest, indiferent daca primesc un supliment sau o simbrie zilnica. De asemenea, sa nu se socoteasca pentru munca un supliment acolo unde se obisnuieste sa se soco­teasca o simbrie zilnica.

Nimeni nu trebuie sa invidieze un Frate pentru prosperitatea lui, nici sa nu-l inlocuiasca sau sa-1 scoata de la lucru daca acesta este capabil sa il duca la bun sfarsit caci nici un om nu poate sfarsi la fel de bine, in folosul Lorzilor, lucrul altcuiva, exceptand cazul cand el ar fi cunoscut in totalitate intentiile si dificultatile pe care le-a intampinat cel care l-a inceput.

Cand o Calfa este ales Supraveghetor al Lucrarii sub Maestru, el trebuie sa fie fidel atat fata de Maestru, cat si fata de Calfe si este dator sa supravegheze Lucrarea cu grija, in folosul Lorzilor, in absenta Maestrului, iar Fratii sai trebuie sa-i dea ascultare.

Toti Masonii trebuie sa primeasca supusi salariile lor, la Lucrare, fara sa murmure sau sa se revolte si sa nu-si abandoneze Maestrul pana cand Lucrarea nu s-a sfarsit. Un Frate mai tanar trebuie sa fie instruit in munca pentru a preveni ca el sa strice materialele din lipsa de cunoastere si pentru ca dragostea frateasca sa creasca si sa dureze. Toate uneltele folosite in munca trebuie sa fie aprobate de catre Marea Loja.

Nici un Mestesugar nu trebuie sa fie folosit la Lucrarea propriu-zisa a Masoneriei si nici nu trebuie ca Francmasonii sa lucreze, fara a exista o necesitate urgenta, impreuna cu aceia care nu sunt liberi si nici nu trebuie ca ei sa-i invete pe Lucratori si pe Masonii neacceptati asa cum ei ar trebui sa invete un Frate sau un Tovaras.