Despre Magistratura Civila suprema si subordonata Un Mason este un subiect pasnic pentru Puterea Civila acolo unde el locuieste sau lucreaza si nu se va lasa niciodata implicat in razmerite sau conspiratii impotriva pacii si bunastarii natiunii, nici nu se va comporta el insusi nesupus fata de magistratii inferiori.

Pentru ca Masoneria a fost intotdeauna pagubita prin Razboi, varsari de sange si tulburari, astfel ca Ón vechime, Regii si Printii au fost mai dispusi sa incurajeze mestesugarii din pricina dragostei lor pentru pace si loialitatii lor prin care ei in mod practic au raspuns la calomniile adversarilor lor si au promovat Onoarea Fraternitatii, care a inflorit intotdeauna in vremurile de pace.

Astfel incat daca un Frate ar fi un rebel impotriva Statului, el nu va fi incurajat in rebeliunea sa; totusi el poate fi vrednic de mila ca un om nefericit. Daca exista convingerea ca el nu se face vinovat de nici o alta crima, cu toate ca Fraternitatea din loialitate trebuie si are de respins rebeliunea sa, pentru a nu lasa nici o umbra si a nu da vreun motiv de gelozie pentru politica guvernului existent, el nu va putea fi exclus din Loja si relatia lui cu ea va ramane de nedesfacut.